CVRM

Hart en vaatziekten:

 

Hart- en vaatziekten ontstaan als de bloeddoorstroming in bepaalde slagaders en vaten onvoldoende wordt. Meestal is dat een gevolg van vaatvernauwing. Hart en vaatziekten is één van de meest voorkomende aandoeningen waaraan mensen overlijden. Om het risico op hart en vaatziekten (opnieuw) te verlagen hebben wij een CVRM spreekuur opgezet (Cardio Vasculair Risico Management).

 

Het CVRM spreekuur richt zich op twee doelgroepen:

-       Primaire patiënten;

Deze groep heeft een verhoogd risico op het ontwikkelen van hart en vaatziekten door de hierna te noemen risico factoren.

-       Secundair patiënten;

Deze groep heeft in het verleden als een hart en vaatziekten ontwikkeld. 

Risicofactoren voor hart en vaatziekten zijn:

-       Leeftijd

-       Etniciteit

-       Andere ziekten/aandoeningen

-       Familiare belasting

-       Roken

-       Overgewicht

-       Leefstijl

-       Verhoogd cholesterol

-       Verhoogde bloeddruk

 

Een aantal van deze risicofactoren kun je zelf beïnvloeden, maar een aantal ook niet.

Om de hoogte van het risico te kunnen bepalen en te zien wat jij eraan kunt doen is het goed om de risicofactoren zo compleet mogelijk in kaart te brengen. Hiervoor is bloedonderzoek nodig als mede een afspraak bij de praktijkondersteuner die het risicoprofiel verder invult en bespreekt welke interventies er kunnen worden ingezet om het risico te verlagen.

 

Vanuit de praktijk roepen wij secundaire patiënten die niet bij de cardioloog onder controle zijn jaarlijks op om langs te komen. Daarnaast is het streven om ook alle primaire patiënten jaarlijks te zien voor controle. Vanuit de praktijk roepen wij patiënten met een verhoogde cholesterol en/of bloeddruk al op, maar herkent u zich in andere risicofactoren of wilt u het gewoon een keer laten checken, aarzel niet en maak een afspraak bij de assistente.

 

 

 

 

Contact

Spoednummer 0180-315557 keuze 1
 

Praktijk de Heer en van Gorcum

IJslandsmos 4
2914 SH Nieuwerkerk aan den ijssel
Telefoon:
0180-315557
Fax:
0180-320011
praktijkdeheer@ezorg.nl
https://deheerenvangorcum.praktijkinfo.nl/
Routebeschrijving >